ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

  1. Αρχική
  2. ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

 

Λίγα λόγια για την πορεία μας.....

 

Το 1979 ο ιδρυτής Χρόνης Φ. Τίγκας ανοίγει το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης μοκετών, χαλιών και συναφών ειδών στην Καλλιθέα, καμία σχέση μέχρι τότε στα είδη, ήρθε νέος από ένα ορεινό χωριό (Πόρτη) Καρδίτσας, στην Αθήνα να σπουδάσει και να βρει την τύχη του. Γρήγορα και άμεσα οι προσπάθειες απέδωσαν, ιδρύει τμήμα κοπής, ραφής, βιοτεχνεί την μοκέτα, το χαλί και κάνει χονδρική πώληση.


Το ανήσυχο εμπορικό πνεύμα ανοίγετε και εισάγει απ΄όλες τις αγορές της Ευρώπης και Αμερικής και από τρίτες χώρες (Ινδία-Πακιστάν κτλ). Το 1995 κάνει πρώτος (μαζί με συνάδελφο εκ Θεσσαλονίκης Κ.Μπακαλιό), σε συνεργασία με μεγάλο εργοστάσιο του Βελγίου την ¨ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΚΕΤΑ¨. Έγινε πραγματικό ΄΄Μπαμ΄΄ στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα, το 90% των μοκετών να πωλούνται με νέα μορφή που κατασκευάσαμε, εκατομμύρια μέτρα παράγονται και διατίθενται , έτσι ιδρύθηκε και ονομάσθηκε η νέα εταιρία μας ECO-CARPET, που συνεχίζει να εισάγει, να βιοτεχνεί και να πουλάει στην ελληνική αγορά χονδρικώς και λιανικώς, αλλά και στις Βαλκανικές χώρες και στη Κύπρο.


Η φερεγγυότητά μας, η εμπειρία μας και υποδομές μας εκτιμούνται από όλους τους οίκους του εξωτερικού. Έτσι σε συνεργασία μ΄αυτούς κατασκευάζουμε ποιότητες-σχέδια-χρώματα που αρέσουν στον Έλληνα-Ελληνίδα. Αρέσουν όμως πιο πολύ οι τιμές μας γιατί είμαστε πρώτο χέρι.


Μέσα στα χρόνια της κρίσης συνεχίζουμε να αναπτυσόμαστε και να επενδύουμε. Το 2012 κατασκευάσαμε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις κοπής, ραφής, συσκευασίας και καθαρισμού στον κόμβο της Θήβας 83χλμ. Αθηνών-Λαμίας.


Στο χώρο αυτό έγινε το μεγαλύτερο πρατήριο σε 3.500m2 λιανικής πώλησης.